Lebonyolítás

A Helly Hansen Pünkösdi Regatta a tavaszi – járványhelyzet miatt életbe léptetett – korlátozások miatt egynapos verseny lesz, amelyet május 23-án, pünkösd vasárnap tartunk. Ha a versenyt ezen a napon nem lehet megtartani (pl. viharos szél vagy hatósági tiltás miatt), akkor a tartaléknapon, május 24-én, hétfőn rajtolunk. 

A versenypálya: a rajt Balatonföldvár előtt, tervezett időpontja 09.00 óra. Az első pályajel Ábrahámhegynél, a második Fonyódnál (mindkét pályajelet bal kéz felé kell elhagyni), a cél ismét Balatonföldvár előtt. A célba érés limitideje: 19.00 óra. A versenytáv kb. 31 tengeri mérföld. A versenyutasítás tartalmaz majd egy alternatív, rövidebb pályát is (gyenge szél esetére), azt, hogy melyik pályát kell vitorlázni, a figyelmeztető jelzéssel egyidejűleg közli a versenyrendezőség. 

Részletek a versenyutasításban.

Fontos információk

Érdemes-e korán nevezni?

Azoknak a hajóknak, amelyek május 15-ig befizetik a nevezési díjat, kedvezményes díjat tudunk felajánlani. Tudjuk, hogy a szezon első versenyén az okmányok beszerzése és ellenőrzése hosszadalmasabb folyamat, ezért is ajánljuk ezt. Az utolsó napon a rajt előtt már nem tudunk befogadni nevezéseket.

Hogyan lehet kifizetni a nevezési díjat?

Kétféle módon lehet fizetni: a VIHAR-rendszerben bankkártyával, vagy pedig átutalással a TVSK számlaszámára: 11702036-20101990 (OTP Bank). Készpénzes fizetésre – a személyes találkozások csökkentése érdekében – nincs lehetőség.

A legénységre milyen korlátozások vannak érvényben?

Noha a VIHAR rendszer engedi ezt, nincs lehetőség „rajtengedélyes” sportolók indulására. Ezt az MVSz csak a Kékszalagon teszi lehetővé. Ezen kívül – ahogyan a Versenykiírásban is benne van – a hajók csak akkor indulhatnak, ha a fedélzeten legalább kettő (vagy az osztályszabályban előírt minimális létszámú) felnőtt, versenyengedéllyel rendelkező vitorlázó tartózkodik. E felett a létszám felett lehetnek ifjúsági vagy serdülő versenyzők a hajón: 

– 2 v. 3 felnőtt esetén legfeljebb egy ifjúsági (legalább 13 éves) sportoló

– 4 v. 5 felnőtt esetén legfeljebb egy serdülő (12 évesnél fiatalabb) és egy ifjúsági sportoló

– 6 v. több felnőtt esetén legfeljebb egy serdülő és két ifjúsági sportoló.


Vigyázzunk egymásra!

  • Helly Hansen Pünkösdi Regatta

    Az online nevezés elindul