Őszi Pünkösdi Regatta 2020 - Mitsubishi Nagydíj - 2020. szeptember 26 – 27.

Biztonsági tanácsok szombatra

A meteorológiai előrejelzések szerint szombaton, a rajt időpontjában erős, akár 25 csomós szél is fújhat, amely fokozatosan gyengülni fog. Ezért a versenyrendezőség azt kéri, hogy minden hajó kormányosa és legénysége felelősen vitorlázzon és tartsa be az alábbi biztonsági előírásokat.

 1. A mentőmellény viselése mindkét futamon –az oda-és a hazavitorlázás alatt is –kötelező!A víz már hűvös, ne kockáztassunk!
 2. Készítsük fel a hajót az erős szélre! Válasszunk megfelelő vitorlákat, tankoljuk meg a motort, nézzük át az álló és futókötélzetet, ellenőrizzük a horgonyokat és horgonyköteleket, legyen megfelelő vonta-kötelünk!
 3. Legyen nálunk feltöltött VHF rádió. A versenyrendezőség közleményeit a 18-as csatornán adja, ugyanezen a csatornán lehet jelezni a problémákat. Vészhívást a 16-os csatornán is le lehet adni.
 4. Töltsük le mobiltelefonunkra az ingyenes BalatonHelp (AndroidiOS) alkalmazást. Ez gombnyomásra elküldi pozíciónkat vészhelyzetben a vízimentőknek!
 5. Vessünk számot saját korlátainkkal! Bírja hajónk az erős szelet? A legénység fizikai állapota is olyan, hogy végig tudjunk menni? Ha bizonytalanok vagyunk, inkább ne induljunk útnak.
 6. Figyeljünk egymásra! Az erős szélben nem minden hajó manőverezik a megszokott gyorsasággal, ezért már jó előre próbáljuk meg elkerülni a veszélyes közelséget. Útjog esetén is érdemes lehet kitérni, ha ezzel el tudjuk kerülni az ütközést. Különösen legyünk tekintettel a versenyünk alatt a nyugati medencében vitorlázó szólóvitorlázókra –ők egyedül vannak a hajójukon, lényegesen lassabban tudnak elkerülő manővereket végrehajtani.
 7. Vigyünk magunkkal elegendő vizet és élelmiszert, a kellő folyadék-és kalória-utánpótlás segít elkerülni a kimerülést!
 8. A hullámzás a kikötéskor is okozhat problémákat, ezért ügyeljünk egymás hajóira, és tartsuk be a kikötőmesterek utasításait!

Mindenkinek jó szelet és biztonságos versenyzést kívánunk!

További cikkek

Változtak az eredmények

Az MVSZ Fellebbezési Bizottsága megvizsgálta az 1. sz. óvás eredményét, és megváltoztatta az óvási bizottság döntését. Ennek következtében változtak az eredmények, amelyeket a hirdetőtáblán immár

Tovább olvasom »
 • Őszi Pünkösdi Regatta
  MITSUBISHI NAGYDÍJ

  Az online nevezés lezárult.