Trükkös szélben, napsütésben

Az éjszaka átvonuló zivatarfront mögött ragyogó napsütés, pazar kinézetű felhők és trükkös szél várta a Subaru Solterra Pünkösdi Regatta 9.00 órakor rajtoló mezőnyét a harmadik, hétfői versenynapon. A táv most sem volt rövid: Keszthelyről Ábrahámhegyig, a TVSK Jégmadár-kikötője előtt elhelyezett célvonalig kellett eljutni. 

A feladat nem volt könnyű, és úgy hangzott: ha kezdetben a déli part a jobb, mikor is kell átvitorlázni északra, hogy meglovagoljuk a frissebb északi szelet? A kérdést minden hajó a maga módján igyekezett megválaszolni, több-kevesebb sikerrel. Valószínűleg (bár ez nem feltétlenül érvényes minden hajóosztályra) azok jártak jobban, akik viszonylag későn, valahol Fonyód magasságában húztak keresztbe a Balatonon. 

A szél kezdetben 7-8 csomóval fújt, majd a Keszthelyi-öbölben jelentősen gyengült. A Szigligeti-öbölben sokan elcsábultak és északon keresték a frissüléseket, de ez többnyire nem bizonyult szerencsés taktikának. 

Végül gyönyörű versenyben 14.00 óra körül az utolsó hajó is elérte az ábrahámhegyi célt, és innen vágott neki a hazafelé vezető útnak.

Az egytestűek között ismét a Lisa bizonyult a leggyorsabbnak, ezúttal a Pannónia (kormányos: Jordán Balázs) 70es cirkáló előtt.A katamaránok között ezúttal Vándor Robiék RSM-je száguldott a legsebesebben, a második helyen edig Váradi Szabó János Nanushkája érkezett a célba

További cikkek