Jó szélben zajlott az Öböl Kupa és a Keszthely Kupa

Friss északkeleti szél várta a Subaru Solterra Pünkösdi Regatta második napján, a hagyományos „in-shore race”-en a mintegy 170 induló csapatot. Az embert próbáló első nap és a hosszúra nyúlt éjszaka után a rajtot 12.30-ra tették a szervezők, így volt idő arra is, hogy Szépvölgyi István, a vitorlazzitthon.hu szakkommentátora értő tolmácsolásában a nézők a helyszínen, illetve az online közvetítésben is megismerkedhessenek a Balaton legrégebbi és – sokak szerint – legszebb hajóival: a Kishamissal, a Tramontanával vagy a Lillafüred 75-ös cirkálóval.

Ezután még a katamaránok is részt vettek egy gyorsasági versenyen: ezen Petrányi Zoliék Kékszalag-győztes csapata száguldott a leggyorsabban.

Végül mintegy 7-8 csomós szélben vágott neki a mezőny a Keszthelyi-öbölben rendezett versenynek. Az egytestűek pályája Balatongyörök és a Zala-torkolat érintésével vezetett vissza a keszthelyi kikötők elé, míg a katamaránoknak Fonyódig kellett vitorlázniuk a visszatéréshez.

A györöki bójánál látványos spinnaker-felhúzásokban gyönyörködhettek a Samsung Galaxy Stúdió online közvetítését követő nézők.

A szoros csatában végül a Sponsor Wanted húzta be a futamot mintegy másfél perccel egy 70es cirkáló, az Irokéz előtt. A többtestűek között szombaton az Audax Django Petrányi Zoltánék vezette hajója nyert Virág Flóra és a Team Káli előtt.

Keszthely város különdíjáért három Yardstick csoportban versenyeztek a keszthelyi amatőr csapatok, akik fél órával a „profi” mezőny után, de ugyanazon a pályán vitorláztak. A Keszthely Kupát a Takács Péter kormányozta 49er nyerte a YS I. csoportban, a YS II.-ben Horváth Richár diadalmaskodott a Moanával, míg a YS III-ban Gyurasics András nyert a Bilquis-sel.

További cikkek