Bor-különlegességekket kapnak a Helly Hansen Pünkösdi Regatta versenyzői

A Villa Gyetvai csapata imádja a Balatont, a víz közelségét, a vitorlázást és mint jó mancsaftok, tudják, hogy a egy verseny után néhány palack jó bor kötelező felszereltség. Ehhez járulnak hozzá néhány bemutatkozó tétellel a Pünkösdi Regattán. 

A füredi Villa Gyetvai borbirtok nem kisebb célt tűzött ki zászlajára, mint hogy hagyományt, kultúrát és borgasztronómiát ápoljon és teremtsen a Bor és Szőlő városában. Bor, Kultúra, Füred – hangzik küldetésük jelmondata. Az ötlet és a pincészet megálmodója, Gyetvai Zsolt építész szó szerint biztos alapokra helyezte a Tagore sétánytól pár perc sétára található borászatot.

Szőlőültetvényeik a Tihanyi-félsziget és Paloznak között összesen 11 hektáron helyezkednek el. Boraik között hazai és a nemzetközi fajták egyaránt kóstolhatók. A pincészetnek is otthont adó, 1943-ban épült art deco stílusú villában júniustól étterem is működik Claro néven saját borokkal harmonizáló exkluzív ételsorral, valamint kulturális borszalon kóstolókkal egybekötött irodalmi és zenés rendezvényekkel.

Az idei, Helly Hansen Pünkösdi Regattára igazi különlegességekkel készültek.

A nevezők megízlelhetik a 2019-es évjáratú Zsendülő Olaszrizlinget mely egy halvány citromsárga színű, fejlődő életszakaszban lévő bort, amely tökéletes párosítást tud alkotni egy Waldorf salátával vagy egy alma köretű pulykasülttel.

Jelen lesz a Zsendülő Tramini és Cserszegi Fűszeres házasítás is, melynek parfümös-virágos illata, a nyarat, a napfényt és a nektárt idézi. Ázsiai ihletésű ételek mellé izgalmas bor, például egy kókusztejes csirke curryhez.

A csapat mindemellett elhozza a Zsendülő Kékfrankos Rozét mely összességében egy komplex rozé bor, amely tökéletes érettségű alapanyagból készült és a frissességének köszönhetően nagyszerű élményt kínál a borkedvelők számára. Ajánlásuk szerint nyers lazac mellett vagy tonhal steak mellett érdemes megkóstolni.

A Helly Hansen Pünkösdi Regattára a versenyrendezőség  2021 május 21. Péntek 19:00 – ig várja a nevezéseket!

 

További cikkek