Elképesztő széltaktikai küzdelmek a Subaru Solterra Pünkösdi Regatta első napján

A péntek éjjeli zivatarfront még néhány órával a verseny rajtja előtt is kitartott, és a csapatok közül sokan eléggé megviselve érkeztek a Subaru Solterra Pünkösdi Regatta rajtjára Balatonföldvár elé. Az időjárás ugyancsak megtréfálta a mezőnyt: a 9.30 órás rajtra mindössze két csomós szelecske fújdogált a közel két kilométeres rajtvonalon, ám a korábbi szél hatására jelentős áramlást lehetett tapasztalni – a menetiránnyal szemben. Ez végül komoly gondot okozott néhány csapatnak, akik a 15 perces időlimiten belül a szembeáramlás és a gyenge szél együttesének köszönhetően nem tudtak szabályosan elrajtolni.

De a többieknek sem volt könnyű dolguk: miközben a mezőny jelentős része hosszasan álldogált Földvár és Tihany előtt, a könnyű katamaránok elszaladtak Akali felé. Innen kezdve azonban legény volt a talpán, aki helyesen tudott dönteni: Badacsonyig legalább öt szélváltón át kellett vitorlázni – hol az északi, hol pedig a déli szél látszott győzedelmeskedni. A szélerő néha elérte az 5-6 csomót is, így aztán Farkas Péter főrendező és csapata úgy döntött, hogy nem lesz rövidítés Badacsonynál – igazi, „hagyományos” Földvár-Keszthelyt futnak a csapatok.

A többtestűek között látványos küzdelem zajlott: a Team Kaáli Virág Flóra vezette hajója és Litkey Farkas Process Solutions csapata között. Végül a hetek óta szinte minden nap edző Team Kaálinak szinte hajszálnyi, három perces előnnyel sikerült megnyernie a futamot – Flóráék elégedettek lehettek a teljesítményükkel, de a Litkey-csapat is nagyszerűen vitorlázott. Harmadik helyen Kaiser Kristófék érkeztek a célba.

Az egytesűek versenyét a Lisa nyerte, amely „hazai pályán” vitorlázott a honi kikötő, Keszthely felé. Második helyen a Sponsor Wanted, harmadik helyen pedig Schatz Árpád Nau 370 Run-ja ért célba délután három óra tájban.  A legjobb hagyományos egytestű a Lillafüred lett.

A hajók folyamatosan érkeztek, és a rendezőknek most lett a legtöbb munkájuk: a mintegy 160 hajót hat különböző kikötőben kellett elhelyezni úgy, hogy a vízállás is alacsony volt, ezért nem kevés hajót kellett átsegíteni a sekélyebb részeken. Ám mindez viszonylag zökkenőmentesen zajlott, és a kikötéssel párhuzamosan kezdetét vette a parti eseménysorozat is.

További cikkek