Idén is a Pünkösdi Regatta mellé állt a Helly Hansen

A Helly Hansen 1877-es alapítása óta az óceánokból és a vizekből, a hóból és a hegyekből inspirálódik, amelyek a márka számára így egyet jelentenek az otthonnal, és hiszi, hogy a mi felelősségünk, hogy méltósággal és tisztelettel bánjunk a bolygó vizeivel. Széleskörű fenntarthatósági programjában elsődleges helyet foglal el a víz bármilyen formájában való védelme, amely ebben a szezonban az ocean bound műanyagok felhasználásával egészül ki és amely először a Skagen Offshore darabokban ölt testet. 

Az úgynevezett ocean boundnak nevezett műanyag az a műanyag, amelyet a partvonaltól számítva 50 km-en belülről, vagy fő vízi útvonalak mentéről gyűjtenek össze, nagy részét elhagyatott halászati eszközök, vagy a rosszul kezelt szemétszállítás eredményeképpen kallódó PET-palackok és egyéb műanyagok adják. Azzal, hogy a műanyag már ebben a szakaszban össze lesz gyűjtve, megakadályozhatjuk, hogy az eleve szennyezett óceánjainkba belekerülve vizeinket és a tengeri élővilágot tovább károsítsa.

A Helly Hansen vezető szerepet játszik a funkcionális vitorlás ruházat terén, a mai napig is olyan professzionális minőségű ruházatot fejleszt, amely segít az embereknek életben maradni és az életet élvezni, egyenruháit több mint 55.000 professzionális síelő viseli bizalommal, de láthatók olimpikonokon, nemzeti válogatottakon is. A Helly Hansen éppen ezért is különösen büszke arra, hogy a magyar vitorlázó közösség egyik legmeghatározóbb eseményének, a Pünkösdi Regattának is a főtámogatója legyen.

A Helly Hansen újdonságaival a Pünkösdi Regatta ideje alatt Keszthelyen, a Vitorlás Faluban (Keszthely, Nagymóló előtti tér) a Helly Hansen Standon ismerkedhetnek meg az érdeklődők! 

További cikkek