Összeállt a Subaru Solterra Pünkösdi Regatta mezőnye

Lezárult a nevezési határidő az idei, Subaru Solterra Pünkösdi Regattára. 2022. június 4-én, 160 egység áll a rajtvonalhoz a Balatonföldvár előtti vízterületen.

Csaknem húsz hajóosztály és több értékelési csoportban versenyző hajó méri össze tudását az idei Pünkösdi Regattán. A regattán többen ranglistaversenyt futnak, így még izgalmasabb küzdelem várható egyes osztályokban. 

A mezőnyben ott lesz mások mellett a  25-ös túrajolle , 33-as, 70-es cirkáló, 8m One Design, Dolphin, Nau 370 Run, Nautic 330, Összevont cirkáló, Regina, Sudár Regatta, a 15-ös túrajolle, a 30-as cirkálók, 8m Open, ASSO99, az Európa 30-as, a L30OD, a Magyar Cruiser Osztály, a Melges24, a Nautic, Scholtz22.  

A versenyen nyílt többtestűek is képviseltetik majd magukat, találkozhatunk mások mellett a többszörös Kékszalag-győztes RSM csapattal, a Petrányi Zoltán kormányozta AUDAX Djangóval, valamint az idei évben új hajóval vitorlázó Kaiser Kristóffal és a Prospex-Deltával. 

Természetesen a „Balaton hercegnőit” sem kell nélkülöznünk. Az összevont cirkálókat a Tramontana mellett az Alboran S.S. II képviseli majd, 70-es cirkálók mezőnyében pedig találkozhatunk mások mellett a Pannóniával és az Irokézzel is. 

Tisztán női csapatok is indulnak,  a Jukebox, Galla Viktória kormányzásával áll rajthoz a J24-esek között, míg a Lilly Elliot Dr. Berecz Tímeával a kormánynál képviseli az Elliot 770 osztályt, míg Majoross Bea kormányzásával a 11 M One Design Orca is női csapattal száguld majd a mezőnyben.   

 

További cikkek