Több, mint 200 hajó rajtol el holnap a Pünkösdi Regattán

Kétszáznál is több hajó áll holnap reggel 9:00-kor a Helly Hansen Pünkösdi Regatta rajtvonalához. Az előrejelzések szerint a mezőnynek a déli óráktól érkezik élénkebb északnyugati szél.

Tizenhét hajóosztályban, több, mint kétszáz egység nevezett az idei, Helly Hansen Pünkösdi Regattára, melynek rajtja 2021.05.23. vasárnap 9:00-kor lesz Balatonföldvárnál. Megfelelő szélviszonyok esetén a csapatoknak az Ábrahámhegynél majd Fonyódnál kihelyezett pályajel megkerülésével kell befutniuk a balatonföldvári célba.

A versenyzők célba való beérkezéskor kapják meg a verseny-ajándékokat a rendezőségtől.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a gyenge- mérsékelt (05-20 km/h ) változó irányú szél a déli órákban nyugat felől kezdődően északnyugatira fordul és megélénkül (25-40 km/h), délután időnként erős (40-45 km/h, helyenként 50 km/h) lökések is lehetnek. Kora estére megszűnnek az erős lökések, majd este ritkulnak az élénk lökések is.

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég ismétlődő esővel, záporral. Délután a csapadékban már hosszabb megszakítások valószínűek. Késő délutánra a felhőzet is szakadozottabbá válik, és elvonul a csapadék.

A Helly Hansen Pünkösdi Regatta nevezési listája ide kattintva érhető el!

Minden egységnek jó szelet kíván a versenyrendezőség!

További cikkek