Társasági vitorlásverseny a keszthelyieknek a Pünkösdi Regatta második napján

A Subaru Solera Pünkösdi Regatta második napján a szervezők biztosítják, hogy a keszthelyi vagy a környéken „honos” hajók úgy is részt tudjanak venni az aznapi futamon, hogy nem neveztek az egész versenyre. A profik számára nyitva áll a lehetőség, hogy az Öböl Kupán induljanak, a versenyengedéllyel nem rendelkező vitorlázók számára pedig – Keszthely város különdíjáért – társasági vitorlásversenyt szerveznek Keszthely Kupa néven.

„Az Öböl Kupának komoly hagyományai vannak, hiszen korábban is mindig így hívták a három napos verseny középső futamát” 

– fogalmazott Náray Vilmos, a TVSK elnöke. A szervezők ettől a tradíciótól most sem akartak eltérni, és biztosítják a lehetőséget arra, hogy a környékbeli kikötőkben hellyel rendelkező hajók elindulhassanak a szombaton 12.30-kor rajtoló Öböl Kupán, amelyet külön is díjaznak.

Fontos, hogy az Öböl Kupán történő részvétel a verseny része, így minden egyéb feltételnek – versenyengedély, sportorvosi, megfelelő létszám – is meg kell  felelni. Az Öböl Kupára péntek este, illetve szombat délelőtt lehet nevezni. A részletek a hirdetőtáblán az 1. sz. közleményben megtalálhatók.

Azon keszthelyi vitorlázók számára, akik szeretnének belekóstolni a Pünkösdi Regatta hangulatába, de általában nem versenyeznek, itt a lehetőség, hogy induljanak a Keszthely Kupán. Ez a verseny ugyanazon a pályán zajlik, de a hajók fél órával a „profik” után, 13.00 órakor rajtolnak majd.

Az Öböl Kupa rajtja közvetlenül Keszthely előtt lesz. Az első bóját Balatongyörök előtt helyezik el a rendezők, innen a Zala-torkolathoz, majd vissza Keszthelyre kell vitorlázni. Eredményhirdetés vasárnap a Vitorlás Faluban 18.45 órakor.

A versenykiírás itt található.

További cikkek